Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
l  Thee  l  Koffie  l  Wijn  l  Diversen  l
l  Broodbeleg  l  Chocolade  l  Honing  l  Kookproducten  l  Overige  l

Honing
Mexico

Voor ons een lekkernij uit een potje. Voor de Mexicaanse Maya indianen staat honing voor traditie Ún levensonderhoud.

Maya indianen zijn arme mensen die met de ambachtelijke, seizoensgebonden bijenteelt een gedeelte van hun levensonderhoud bekostigen.
Buiten het seizoen werken ze vaak als dagloner op een plantage. De Maya indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Mexico die sinds jaar en dag behoorlijk worden onderdrukt.

Om de emancipatie van de Maya indianen te bevorderen, nam een Belgische priester in 1975 het initiatief tot een project wat nu bekend staat als de exportorganisatie Maya Fair Trading (MFT). Deze organisatie behartigt de belangen van de imkers en betaalt hen een rechtvaardig loon, waardoor ze een eigen bestaan kunnen opbouwen.
Zoals Mario. Zijn inkomsten als landarbeider waren vroeger belachelijk laag. Sinds hij imker is, is honing zijn voornaamste bron van inkomsten en kon hij zijn eigen huis bouwen. Zijn neef is timmerman en helpt hem met het timmeren van zijn bijenkasten.
l  Thee  l  Koffie  l  Wijn  l  Diversen  l
l  Broodbeleg  l  Chocolade  l  Honing  l  Kookproducten  l  Overige  l
Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009