Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
l  Thee  l  Koffie  l  Wijn  l  Diversen  l
l  Broodbeleg  l  Chocolade  l  Honing  l  Kookproducten  l  Overige  l

Carmién Tea
Zuid-Afrika

Carmién Tea Pty Ltd is een handelshuis dat rooibos verkoopt op de lokale- en exportmarkt, zowel in bulk als onder de merknaam Carmién Tea.

Het bedrijf koopt rooibos in van een aantal boerderijen in de Citrusdal Vallei. De rooibos van Carmién Tea is sinds 2007 FLO-gecertificeerd. De rooibos die Fair Trade Original inkoopt, komt deels verpakt, deels in bulk naar Nederland.

Ontwikkeling
Was rooibos ooit een struikgewas waar niemand naar omkeek, intussen is het een hooggewaardeerd product dat middelpunt is geworden van een bloeiende industrie. Het product is populair om zijn eigen smaak en de vele gebruiksmogelijkheden en gezondheidsaspecten. Bovendien biedt het honderden arbeiders de kans een beter bestaan op te bouwen dankzij de vele initiatieven op het gebied van Black Economic Empowerment en fairtrade binnen de sector. Bij Mouton Citrus en Bergendal Farm zijn de arbeiders medeaandeelhouders. Dit biedt hen grip op hun situatie en toegang tot hoger gekwalificeerde banen. Zij wonen en leven op de boerderij.

Rol van Fair Trade Original
Fair Trade Original was de eerste fairtrade afnemer, en bood zo Carmién Tea toegang tot de Europese fairtrade markt. Vervolgens hielpen we de boerderijen en hun overkoepelende organisaties bij de voorbereiding op de FLO-certificering. De ontwikkelingspremie die daaruit voortkomt, wordt onder andere gebruikt voor de aanschaf van een bus voor schoolgaande kinderen en om boodschappen te doen in de stad. Sinds het begin van de samenwerking ondersteunt Fair Trade Original de activiteiten van de werknemersorganisatie EMGRO (Empowered Growth) en van de lokale ontwikkelingsorganisatie Citrusdal Community Development Association (CDDA). In 2007 vond een training plaats rondom Hiv en Aids, in 2008 en 2009 draaien de trainingen om zelfbewustzijn (Free to Grow) en de huishoudportemonnee (Money Sense).

Toekomst
Carmién Tea hoort nu bij de toptien grootste exporteurs van rooibos in Zuid-Afrika. Dankzij rechtstreekse, intensieve contacten met het verwerkings- en verpakkingsbedrijf Red T Company kan Carmién Tea een gereed product met toegevoegde waarde leveren aan de detailhandel en tegelijkertijd hoogwaardige werkgelegenheid creëren in de directe omgeving. Het FLO keurmerk betekent nieuwe marktkansen voor Carmién Tea en in het kielzog daarvan uitbreiding van de ontwikkelingsprogramma’s van EMGRO en de CCDA.

Gevestigd in
Jaar oprichting
Handelsrelatie
Producten
Website
: Citrusdal, Zuid-Afrika
: 2002
: sinds 2005
: rooibos in diverse varianten
: www.carmientea.co.za


l  Thee  l  Koffie  l  Wijn  l  Diversen  l
l  Broodbeleg  l  Chocolade  l  Honing  l  Kookproducten  l  Overige  l
Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009