Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
l  Aardewerk  l  Blik  l  Glas  l  Hout  l  Steen  l  Diversen  l
Voorbeelden van andere
producten uit ons assortiment:

Onderzetters van papier

Onderzetter gemaakt van geperst recycled papier
Vietnam

Papier is de specialiteit van de Vietnamese producentengroep Hien in Ho Chi Minh.

Deze groep van voornamelijk vrouwen is opgericht door handwerkslieden en studenten. Samen met de ontwerpsters van Fair Trade Original ontwierpen ze deze producten.
Van afgekeurd papier worden lange stroken gemaakt, die vervolgens worden ondergedompeld in lijm. Behendig draaien de vrouwen daarmee de gewenste vorm.
Fotolijstjes van papier

Fotolijstjes
///

Deze fotolijstjes zijn versierd met vierkantjes van papier.

Gewoon pagina’s die uit oude tijdschriften zijn gescheurd.
De makers van de lijstjes vouwen het papier in de vorm van een klein doolhof. Daarna wordt het gelakt zodat het niet verkleurt en steviger is.
Pillendoosje

Pillendoosjes in diverse kleuren
India

De pillendoosjes worden met de hand gemaakt.

Gemaakt in Noord India van metaal en gedecoreerd met gekleurd glas.
Metalen hondjes

Hondjes Bosi
Indonesië

Metalen woonaccessoires.

Bij producent Gusti worden allerlei metalen decoratie artikelen -beelden, kandelaars en waxinelichthouders- nog steeds voor een groot gedeelte handmatig geproduceerd. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van houten mallen waarop de vormen van de verschillende producten geklopt worden. De diverse designs worden met een ijzerschaar uitgeknipt en geslepen. Daarna wordt er op verschillende manieren gelast, zoals elektrisch, puntlas en autogeen.

Eigenaar Gusti is een creatieve en ondernemende persoonlijkheid die veel bijdraagt aan het samenstellen en bedenken van de diverse designs. Samen met de vormgevers van WISNU worden drie maal per jaar nieuwe producten ontwikkeld. Hierbij wordt vanzelfsprekend ook veel aandacht besteed aan kwaliteit, veiligheid en milieu. In het bedrijf van Gusti werken inmiddels 10 vrouwen en 18 mannen die allemaal uit de directe omgeving van de stad Tabanan afkomstig zijn. Tabanan ligt op ongeveer 25 km afstand van de hoofdstad Denpasar op het eiland Bali.
Droom vanger

Droomvanger
India

Nooit meer een nachtmerrie?

Deze dromenvanger belooft het je. En als je het zelf ook gelooft, dan hoef je de dromenvanger alleen maar boven je bed te hangen en worden mooie dromen gevangen en nare weggejaagd.

De vrouwen die de dreamcatchers maken, wonen in het dorpje Pondicherry in Zuid India. Ze zijn veelal ongehuwd en wonen nog bij hun ouders. Met het inkomen zijn zij in staat een bruidsschat bij elkaar te verdienen. In India is het namelijk de gewoonte dat vrouwen een bruidsschat aan de familie van hun toekomstige echtgenoot schenken. Dat de vrouwen graag willen trouwen, is, omdat ongehuwde vrouwen volledig worden genegeerd en in een isolement terecht komen. De vrouwen verdienen met het maken van dreamcatchers meer dan het minimumloon. En het loon wordt aan hen zélf uitbetaald, dus niet aan hun vader, opa, of broer.
Geluks poppetjes

Gelukspoppetjes
Guatemala

Je legt ze onder je kussen en terwijl je slaapt nemen ze je zorgen weg.

De gelukpoppetjes behoren tot de rijke traditie van de Maya Indianen en worden nu zo’n 20 jaar geproduceerd. Een groep van ongeveer 30 vrouwen maakt de poppetjes. Ze wonen en werken het plaatsje Solola. De groep heeft een eigen naam, 'Saker Nan', wat betekent: 'Buenos Dias Señora'.

De vrouwen maken de gelukspoppetjes met zorg en bovendien volledig met de hand. Om een stukje ijzerdraad winden ze draad en textiel. De gezichtjes worden ook met de hand geschilderd. De verpakking, een doosje, komt van de Maya Indianen gemeenschap Totonicapán.

Dankzij het vervaardigen van producten als gelukspoppetjes, verdienen de vrouwen van Saker Nan een belangrijk deel van het inkomen. Daarvan betalen ze de school van hun kinderen. De vrouwen spreken geen Spaans en zijn vaak analfabeet. Met het extra inkomen kunnen ze ook meer landbouwgrond voor de familie aankopen of pachten. En dat is heel belangrijk voor de productie van maďs en bonen: het basisvoedsel in Guatemala.

10% extra korting

op alle Kunstnijverheid artikelen

Van 30 November tot en
met 5 December 2013
in onze winkel in Hoek van Holland

l  Aardewerk  l  Blik  l  Glas  l  Hout  l  Steen  l  Diversen  l Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009