Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
l  Aardewerk  l  Blik  l  Glas  l  Hout  l  Steen  l  Diversen  l

Waterkan met druppeldecoratie uit Bolivia
 Vaatwasser X

Waterkan met druppeldecoratie
Bolivia

De waterkan is gemaakt van hergebruikt glas.

Glasfabriek Crisil in Bolivia koopt het ingezamelde glas op, maakt het schoon en smelt het in de oven. Daarna geeft een team van vijf tot zeven man een hete klomp glas aan elkaar door en bewerkt het gaandeweg tot de gewenste vorm.
Karaf met glazen uit Vietnam
Karaf met glazen uit Vietnam

Karaf met glazen
Vietnam

Oude limonade- en colaflesjes dienen als grondstof voor de productie van dit glaswerk.

Hierdoor ontstaat ook de kenmerkende, wat blauwe tint.. De glasproducent heeft dankzij de toegenomen orders een werkplaats kunnen bouwen. En dat heeft gezorgd voor betere arbeidsomstandigheden van de werknemers.

Dit unieke glaswerk is mondgeblazen van recycled glas en versierd met handgegraveerde decoraties. Het inzamelen van gebruikt glas en de werkzaamheden in de Crisil glasfabriek bieden dagelijks werk aan zo’n 100 families in Cochabamba, Bolivia. Het afvalglas dat Crisil opkoopt, smelt men in de fabriek om. Door de hoge temperatuur in de gasoven (1300°C) ontstaat een sterk en helder glaswerk van hoge kwaliteit.

De Crisil fabriek vormt binnen de glassector een positieve uitzondering op het gebied van arbeidsomstandigheden. Bij dit familiebedrijf hebben bijvoorbeeld alle werknemers een ongevallen- en overlijdensverzekering. Ook hun families kunnen rekenen op een volledig pakket aan gezondheidszorg.
Fair Trade werkt actief met Crisil samen om het sociaal ondernemerschap verder vorm te geven en besteed aandacht aan aspecten van industriële veiligheid.
Glazen uit Bolivia

Glaswerk
Bolivia

Dit unieke glaswerk is mondgeblazen van gerecycled glas en versierd met handgegraveerde decoraties.

Het inzamelen van gebruikt glas en de werkzaamheden in de Crisil glasfabriek bieden dagelijks werk aan zo’n 100 families in Cochabamba/ Bolivia.
Het afvalglas dat Crisil opkoopt, smelt men in de fabriek om. Door de hoge temperatuur in de gasoven (1300°C) ontstaat een sterk en helder glaswerk van hoge kwaliteit.

Dat deze glazen zijn gemaakt van hergebruikt glas, maakt ze juist zo bijzonder. De glasfabriek Crisil in Bolivia koopt het ingezamelde glas op, maakt het schoon en smelt het in de oven. Daarna geeft een team van vijf tot zeven mensen een hete klomp glas aan elkaar door en bewerkt het gaandeweg tot de gewenste vorm.
Het eindresultaat van deze rondedans gaat naar de slijperij waar de decoraties worden aangebracht. Na twee uur geconcentreerd slijpen door weer een vakman is het glas spiksplinternieuw.

De Crisil fabriek vormt binnen de glassector een positieve uitzondering op het gebied van arbeidsomstandigheden. Bij dit familiebedrijf hebben bijvoorbeeld alle werknemers een ongevallen- en overlijdensverzekering. Ook hun families kunnen rekenen op een volledig pakket aan gezondheidszorg.
Fairtrade werkt actief met Crisil samen om het sociaal ondernemerschap verder vorm te geven en besteedt aandacht aan aspecten van industriële veiligheid.

10% extra korting

op alle Kunstnijverheid artikelen

Van 30 November tot en
met 5 December 2013
in onze winkel in Hoek van Holland

l  Aardewerk  l  Blik  l  Glas  l  Hout  l  Steen  l  Diversen  l Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009