Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
l  Aardewerk  l  Blik  l  Glas  l  Hout  l  Steen  l  Diversen  l
Voorbeelden van andere
producten uit ons assortiment:

Buddha uit Nepal

Buddha
Nepal

Deze boeddha komt uit de pottenbakkerij van Hari Bol in Bhaktapur, Nepal. Hari Bol is een jonge, kunstzinnige pottenbakker.

De kennis van het pottenbakken kreeg hij van generatie op generatie doorgegeven. Zijn inspiratie haalt hij uit de rijke religieuze en culturele tradities van Nepal. Dat leidde ook tot nieuwe technieken, zoals het glazuren van aardewerk, iets dat in Nepal van oorsprong niet voorkomt. Daarvoor moest hij zijn werkplaats moderniseren en nieuwe ovens aanschaffen. Er zijn veel afbeeldingen van boeddha’s bekend. Dit is de boeddha van het oosten, die staat voor ‘neutrale waarnemer’.
Aroy Tea for one uit Thailand
 Magnetron OK  Vaatwasser OK  Stootvast OK
 Hoogte: Δ 15 cm
 Doorsnede: ∅ 11 cm

Aroy Tea for one
Thailand

Aroy is de naam van dit servies. Het betekent 'lekker' in het Thais.

Het wordt gemaakt door de pottenbaksters van Sang Arun, een keramiekfabriek in Thailand. Het matte naturelkleurige glazuur past helemaal in de trend van puur en natuurlijk. De decoratie is handmatig met een soort kam aangebracht. Het servies wordt gebakken op een hoge temperatuur.
Het servies is daardoor stootvast en magnetron en vaatwasmachinebestendig.
Piet Hein Eek Kraanvogelvaas uit Vietnam
 Hoogte: Δ 46 cm
 Doorsnede: ∅ 27 cm

Kraanvogelvaas
Vietnam

Samen met de pottenbakkers in Vietnam ontwierp Piet Hein Eek vazen die een moderne vorm combineren met traditionele Vietnamese kleuren en motieven.

De glazuurschilders decoreren hun keramiek al eeuwenlang op dezelfde manier. Piet Hein Eek vroeg aan hen om de kraanvogel- bloesem- en bamboemotieven net even anders toe te passen. Daardoor worden de decoraties ineens verrassend grafisch en modern. De vazen zijn er in drie maten: small, medium en large. De kleine vazen zijn verkrijgbaar in twee varianten; buitenkant deels geglazuurd en de buitenkant volledig geglazuurd.

Er zijn vazen van Piet Hein Eek in meerdere maten met verschillende motieven.
Deze vazen zijn bij ons alleen op bestelling leverbaar.

De buitenkant is gedeeltelijk geglazuurd. De vaas is waterdicht.
Vaas uit Vietnam

Vaas Hyacint
Vietnam

Deze Vaas Hyacint (28 cm, waterdicht) is in Vietnam gemaakt in het fabriekje van mevrouw Tuong.

Mevrouw Tuong is een goede vakvrouw met grote materiaalkennis. Zij had op verschillende locaties een keramiek -en metaalwerkplaats, een mandenvlechterij en een naaiatelier opgebouwd. Sinds vorig jaar zijn al deze werkplaatsen op 1 locatie gevestigd. Dit werkt tijdbesparend en verhoogt de productie.

Het bijzondere van alles onder 1 dak is de mogelijkheid om materialen te combineren en uit te proberen.
Zo is de vaas Hyacint ontstaan. Mooi ontwerp, mooi keramiek en mooi blad van de waterhyacint.
Klei uit Peru

Chullucanas
Peru

In Peru, een land met een eeuwenoude cultuur, neemt het werk met in de onmiddellijke omgeving voorhanden zijnde materialen een belangrijke plaats in.

Klei, wol, verfstoffen, vezels en planten, mineralen en metalen vormen basismaterialen.

De wijze van maken van de chullucanas, de vormgeving, de wijze van decoreren en het bakken van het aardewerk gebeuren nog op dezelfde wijze als in de 4-de eeuw voor Christus. De klei wordt gemengd met water, uitsluitend afkomstig van bergbeekjes of van regenwaterreservoirs. Met handen en voeten, zonder draaischijf, worden de voorwerpen met behulp van stenen gevormd. Ook de buitenkant wordt zo bewerkt, soms worden daarin allerlei figuren gekrast. Daarna worden de vazen en schalen in rustieke houtgestookte ovens gezet om ze langzaam te bakken. Deze ovens zijn van generatie op generatie gebruikt vanaf de pre-incatijd. De vorm van de oven is rond, omdat dat zorgt voor de juiste verdeling van de temperatuur. Na het bakken worden ze met traditioneel bereide verf- en kleurstoffen geschilderd met figuren ontleend aan oude vertellingen van de oude landbouwers of geometrische en golvende patronen. De techniek is een zogenaamde positief/negatief procedé: de tekeningen worden bedekt met een mengsel van oxiden en planten, daarna worden ze gerookt om de donkere kleur te verkrijgen. De bedekte delen behouden hun originele tint en worden later met natuurlijke verfstoffen verder ingekleurd.

De maker van dit product heeft de unieke stijl van zijn ontwerpen gecombineerd met functionaliteit. Cusco Peru (importeur) steunt de maker met betere voorzieningen voor de productie en een continue afname van zijn producten.
Aroy servies uit Thailand

Mexicaans aardewerk
Maxico

Verschillende kleurrijke, met de hand beschilderde snack- en tapasschaaltjes uit Mexico. Gemaakt volgens een meer dan 500 jaar oude Mexicaanse traditie die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt.

De pottenbakkers halen de klei uit de Mexicaanse heuvels. De natuurlijke verfstoffen uit de klei zelf hebben inmiddels plaatsgemaakt voor fellere kleuren. En dat sluit beter aan bij de trends van vandaag. Een groot familiebedrijf maakt de potten. De werknemers werken onder goede omstandigheden: uit de zon en uit de wind. Er werken voornamelijk vrouwen, die met het inkomen ondermeer het schoolgeld voor hun kinderen betalen.

De vrouwen beschilderen de schalen volgens een eigen ontwerp. Geen schaal is dus hetzelfde. Een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in productiemiddelen, zoals een elektrische oven. Dankzij deze nieuwe oven is de productie gestegen, waardoor de werkgelegenheid kan groeien.
Schalen uit Yogyakarta en Bali

Schaal / Bord kaca
Bali

Deze schalen en borden worden gemaakt in een samenwerkingsverband tussen onze projecten in Yogyakarta en op Bali.

De grondstof voor deze producten is "tanah lempung" (roodbruine aarde uit de 2e of 3e aardlaag) uit de omgeving van Godean - Midden-Java. Het aardewerk wordt gebakken bij een temperatuur van ongeveer 850-900 graden. In de werkplaats van het project usaha kriya bali worden de strookjes glas gekleurd en daarna tot kleine stukjes versneden. Vervolgens worden ze stuk voor stuk ingelegd tot er een mooi patroon ontstaat. Het gaat hierbij om gekleurd glas, soms in combinatie met stukjes spiegelglas. Deze worden op het product verlijmd, waarna het geheel geëgaliseerd wordt door middel van een soort verstevigd gips.

Als laatste wordt het aardewerk zelf van een kleur voorzien.
Beschilderde schalen uit Tunesië
Chocolade fondue setje
Muziekvoorstelling en levensboom uit Peru10% extra korting

op alle Kunstnijverheid artikelen

Van 30 November tot en
met 5 December 2013
in onze winkel in Hoek van Holland

l  Aardewerk  l  Blik  l  Glas  l  Hout  l  Steen  l  Diversen  l Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009