Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
l  Aardewerk  l  Blik  l  Glas  l  Hout  l  Steen  l  Diversen  l
Voorbeelden van andere
producten uit ons assortiment:

Zwarte aarden schalen en potten
 Magnetron OK  Gasfornuis OK  Oven OK

Zwarte aarden schalen en potten
Colombia

In de regio La Chamba, Colombia met in de omgeving een van de grootste rivieren van het land, wordt een mica rijke kleisoort gedolven.

De klei wordt met de hand gevormd tot unieke "one of a kind" traditionele vormen van gebruiksaardewerk. Na het drogen wordt een speciale laag rode klei opgebracht welke wordt gepolijst met een lokale zeer harde steensoort agaat.

Nadat het aardewerk in de oven is gebakken wordt het ingesmeerd met een organische mis van materiaal. Door een natuurlijke reactie wordt dit materiaal geabsorbeerd in de poreuze klei. Met als resultaat een karakteristieke diepe zwarte kleur van het aardewerk.
La Chamba aardewerk is loodvrij en houdt langere tijd warmte vast in het materiaal bij gebruik op tafel. De schalen en potten kunnen op het gas, in de oven en magnetron.
Gezin

Stenen beelden in fraaie kleuren
Zimbabwe

Zimbabwe betekent letterlijk "huis van steen", wat te danken is aan de stenige bodem van het land.

Serpentijn is de algemene naam voor de verschillende steensoorten. Het beeld is gemaakt door een van de producentengroepen in Chitunwisa, een grote arme wijk, zoín 20 km van Harare. Serpentijn wordt gehaald uit groeven met kwalitatief goede steen.

In Chitunwisa worden de grote stukken verkleind tot werkbare brokken. De beeldhouwers werken in de openlucht met divers gereedschap. Eerst wordt de vorm grof uitgehakt en daarna met mes, vijl en grof schuurpapier gemodelleerd. De eindfase bestaat uit verder schuren met polijstpapier, heel fijn schuurpapier, tot het oppervlak volkomen glad is.

Dit is een tijdrovende bezigheid, die met name door leerlingen wordt gedaan, waardoor zij het gevoel voor dit vak in de vingers krijgen. Ter afwerking worden de beelden rondom een houtvuur geplaatst om ze te verhitten. Wanneer de beelden goed heet zijn, worden ze ingesmeerd met blanke was. Hierdoor krijgen de beelden een bijzonder mooie kleur, omdat de gesmolten was de steen binnendringt.
Man Vrouw

Zeepstenen beeldjes
Kenia

Zeepsteen is een zachte steensoort die wordt gewonnen in mijnen in het Kisii district van Kenia.

De mensen die wonen in de drukbevolkte township Tabaka zijn voornamelijk afhankelijk van de mijnbouw en het bewerken van zeepsteen. Kort na het delven is zeepsteen nog vrij vochtig. De producenten starten meteen met het beeldhouwen, want hoe langer de steen in de buitenlucht is, hoe droger en daarmee harder het wordt. Het beeldhouwen is dan ook meteen een stuk moeilijker, met meer kans op breuk.

De meeste beeldhouwers zijn georganiseerd in groepen en samenwerkende coŲperaties, zoals de Kisii Soapstone Carvers Co-operative. De handwerkers (meestal mannen) beginnen met het modelleren van de steen tot een bepaalde vorm. Daarna gaan de vrouwen aan de slag, die door schuren de beelden hun zachte finishing geven. De afwerking bestaat uit het glimmend maken van het beeld met behulp van speciale oliŽn en polish.

Mensfiguren

Veel van onze zeepstenen mensfiguren hebben een symbolische betekenis.
Ze zijn zeer geschikt als cadeau bij belangrijke gebeurtenissen zoals trouwen, zwangerschap, geboorte en diploma-uitreiking. De beeldjes variëren in grootte van 5 tot 40 cm

10% extra korting

op alle Kunstnijverheid artikelen

Van 30 November tot en
met 5 December 2013
in onze winkel in Hoek van Holland

l  Aardewerk  l  Blik  l  Glas  l  Hout  l  Steen  l  Diversen  l Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009