Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
Eerlijke handel
Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik koffie
Vrienden pagina
Zakelijke vrienden
Vrijwilligers
Onze wereldwinkel
Contact

Ingebruikname wereldkassa

Op 2 april j.l. is in Wereldwinkel Hoek van Holland officieel het nieuwe kassasysteem WERELDKASSA in gebruik genomen.


Wij hebben het programma nu 2 maanden in gebruik en zijn er erg tevreden over.
Zoals u kunt lezen in het artikel in de Hoekse krant hieronder, hebben wij met steun van De Business Club Hoek van Holland, de Deelgemeente Hoek van Holland en het Delta-Donatiefonds dit systeem kunnen aanschaffen.

Wij hebben gekozen voor het systeem Wereldkassa om de volgende redenen:
  • het is gemaakt speciaal voor wereldwinkels, dus geen overbodige functies
  • het is ook goed toegankelijk voor mensen met weinig computer ervaring
  • goede helpfuncties en helpdesk
  • gewenste wijzigingen kunnen aangebracht worden door rechtstreeks contact met de ontwerper Peter Paul Sloekers van Wereldwinkel Leiden.

Hoekse Krant

Donderdag 7 april 2011

Jeroen Appel en Hestia Reukema verrichtten de officiële ingebruikname van het nieuwe kassysteem.

Met de komst van een nieuwe kasregister kan de Wereldwinkel in de Prins Hendrikstraat gerust zeggen weer helemaal up-to-date te zijn.
Na de verhuizing van de wereldwinkel werd de winkel zelf al van een modern interieur voorzien. "We hielden echter de inkoop en uitgave nog in een schrift bij en dat was natuurlijk niet meer van deze tijd. Bovendien gaf het moeite met de inkoop. Met het nieuwe systeem is dat nu gekoppeld", aldus voorzitter Ineke Hanemaaijer. Een nieuw kassasysteem is natuurlijk behoorlijk kostbaar maar gelukkig kon de Wereldwinkel rekenen op financiële steun. Verleden jaar doordat de businessclub het eerste vaatje haring per opbod tijdens de Haringparty verkocht, daarnaast een bijdrage van het DeltaPort Donatiefonds en een cheque van de deelgemeente bij de viering van het 35 jaar bestaan van de Wereldwinkel.

Zaterdag heette Ineke Hanemaaijer de genodigden. Waaronder deelraadsvoorzitter Hestia Reukema en Jeroen Appel namens de Businessclub Hoek van Holland welkom en ging in op de noodzaak van de modernisering. "Wereldwinkel is twee maal cadeauwinkel van het jaar geworden. Ondertussen is het accent, dat vroeger op de foodproducten lag, verlegd naar cadeauartikelen, omdat steeds meer mensen foodprodukten in de supermarkt kunnen kopen, en dat is natuurlijk een goede zaak". Hanemaaijer merkte overigens op dat dat niet inhield dat de omzet van de foodprodukten bij de wereldwinkel was teruggelopen. "Die is gelijk gebleven, wat betekent dat steeds meer mensen fair Trade producten kopen".

Ook ging de voorzitster in op het feit dat de Wereldwinkel over twee jaar geen subsidie meer krijgt. "Dat betekent dat we onszelf moeten gaan bedruipen. Een systeem als dit is dan heel belangrijk". Het bestuur van de Wereldwinkel ging, nadat bekend was dat de financiŽn toereikend waren,. Op pad en kwam uiteindelijk in leiden uit. "Het is een systeem dat eenvoudig is en door iedereen te bedienen. De vrijwilligers hebben uren achter de computer doorgebracht om het systeem in de vingers te krijgen. Er zaten mensen tussen die nog nooit met een computer hebben gewerkt, bewondering daarvoor".

Vervolgens hadden Jeroen Appel en Hestia Reukema de eer het systeem officieel in werking te stellen door het inscannen van een fles wijn en een zakje chocolade-eitjes.
Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009