Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Unicef / Amnesty
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l l  Home  l  Terug  l
l  Contact  l  Sitemap  l
l  Trekkingslijst loterij  l  Verslag feestweek  l
Eerlijke handel
Producten
Nieuwe producten
Aanbiedingen
Themadagen
Kerstpakketten
Grootverbruik koffie
Vrienden pagina
Zakelijke vrienden
Vrijwilligers
Onze wereldwinkel
Contact
35 jaar Wereldwinkel Hoek van Holland

Verslag feestweek

35 Jaar Wereldwinkel Hoek van Holland
Het was een geweldige week!

CaravanDe "caravan" kondigde vorige week de vele activiteiten rondom het 35 jarig bestaan van Wereldwinkel Hoek van Holland aan.

Deze mini "caravan" staat symbool voor de caravan waar 35 jaar geleden de verkoop van fairtrade artikelen in Hoek van Holland mee is begonnen.
Wereldreis jongerenWereldreis in eigen dorp groot succes!

Wereldwinkel Hoek van Holland heeft een wereldreis voor jongeren in het eigen dorp georganiseerd.

Juffrouw Diana van groep 6/7 van de Jozefschool heeft eerst op school 2 lessen besteed aan het onderwerp en woensdag 23 juni was het zover en ging de klas in groepjes van 5/6 leerlingen op onderzoek uit bij de Hoekse middenstand.
In elke winkel zocht de groep van een artikel uit waarvan, waar en door wie het is gemaakt. Hierbij kwamen oa aan de orde: kinderarbeid, biologische (eko)-producten, lage lonenlanden; keurmerk van Max Havelaar; recycling.

Bij scharrelslagerij Alders zijn vragen gesteld over scharrelvlees; bij chocolaterie Arjan van Aalst over chocola; bij de Marskramer over speelgoed; bij Marathon Bakkerij over bananen; bij Lunchroom Artusi Uno over koffie en bij de Wereldwinkel oa over Eko- en gerecyclede producten.

Zeer geïnteresseerd en met enthousiasme hebben de kinderen de wereldreis gemaakt; de winkeliers vonden het leuk om het verhaal achter de producten te vertellen en hebben de kinderen verwend; aan het eind van de ochtend gingen zij een stuk wijzer en met een gelukspoppetje uit Guatemala terug naar school.
UnicefOok collega-organisaties, zoals Unicef hebben zich tijdens de week gepresenteerd.

Voor Gered Gereedschap is aardig wat gereedschap binnen gekomen, dat door ons ter bestemde plaatse zal worden gebracht.
Hapjes en drankjesVrijdag vonden de hapjes en drankjes met producten uit de Wereldwinkel verzorgd door 2 "Afrikaanse" dames gretig aftrek.
Menige saus is door de voorbijganger gekocht.

Afrikaanse dames
Enthousiaste kinderen 1/2Zaterdag trok de Djembéworkshop door Rob Stolze voor kinderen tot 12 jaar veel toeschouwers.

Een uur lang leerden de kinderen verschillende ritmes en verhaaltjes uit de drums te halen.

Als toeschouwer was het genieten en niet alleen van de muziek, maar ook van het enthousiasme van de kinderen. Voldaan, moe en met warme handen was tot slot voor de kinderen iets te drinken en ook zij gingen naar huis met gelukspoppetjes.

Enthousiaste kinderen 2/2
TrekkingTrekking loterij
De trekking van de loterij vond zaterdagmiddag plaats door mw. H. Reukema, voorzitter van de deelgemeenteraad.

Trekkingslijst onderaan het artikel.

Mw. Reukema roemde de Wereldwinkel, die in een Werelddorp als Hoek van Holland Wereldse zaken aan de orde stelt en vernieuwend bezig is door in deze feestweek kinderen en ondernemers met elkaar in contact te brengen via duurzaam ondernemen.

UitreikingZij overhandigde namens de Deelgemeente als cadeau voor het 35 jarig bestaan een cheque van € 1.000 aan Ineke Hanemaaijer, voorzitter van de Wereldwinkel.

Verrast en blij met de cheque kon daarna, als afsluiting van de feestweek de receptie beginnen met collega’s, oud collega’s, mede Wereldwinkeliers, ondernemers en businessclub leden en klanten.

Omhoog  l  Terug
l  Eten & Drinken  l  Kunstnijverheid  l  Sieraden  l  Accessoires  l  Wierook  l  Speelgoed  l  Papier  l

Copyright © Keja Media - All rights reserved 2009